Bănescu. Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, eveniment istoric cu multe semnificații

Evenimentul istoric al Intrării Mântuitorului Hristos în Ierusalim are fără îndoială foarte multe semnificații spirituale, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

„Evenimentul istoric al Intrării Mântuitorului Hristos în Ierusalim are fără îndoială foarte multe semnificații spirituale. În primul rând, contextul istoric era acesta, Iisus vine la Ierusalim cu apostolii săi, din Betania, o localitate apropiată de Ierusalim, unde, știm, Mântuitorul Hristos a săvârșit cea mai mare minune a sa, sigur, în afară de Înviere, este vorba de învierea unui om care murise de câteva zile, Lazăr, învierea lui Lazăr.

Această minune cu totul copleșitoare atrage atenția poporului din zona respectivă, dar și a autorităților de la Templul din Ierusalim. Cert este că de acolo Iisus vine la Ierusalim pentru că urmau Paștile evreiești, Pesahul evreiesc, și vine cu apostolii săi”, a declarat Vasile Bănescu.

„Această întâlnire între Iisus și poporul care îl întâmpină cu foarte mult entuziasm este însă una și cu conotații spirituale, cum spuneam. Duminica Intrării lui Iisus în Ierusalim este o zi care prevestește de fapt Învierea lui Hristos, care va avea loc doar peste o săptămână, este oarecum un Paște anticipat, o anticipare a biruinței Sale asupra morții.

 

Într-adevăr, e primul moment în care poporul își exprimă speranța, prin strigătul acesta, «osana», «osana», care înseamnă chiar «mântuitor», «eliberator», a adăugat Vasile Bănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

10 Comentarii

  1. eveniment istoric fara ghilimele dupa cum spune dl banescu … uite, unii pot fi de fata exact in acest moment, in care iti scriu eu, acolo unde spui tu ca e intrarea in ierusalim, exact in acel moment daca el exista, pentru ca continuumul spatiu-timp poate fi accesat in permanenta si asta ofera posibilitatea de a vedea in orice moment din timp si spatiu realitatea respectiva, (minune Dumnezeiasca nu-i asa?) … este exact ceea ce se intimpla in timpul somnului, visarii.

    asta e si una din cauzele pentru care sufletul este indistructibil fiind peste tot in acelasi timp si niciodata, nicio dogma si nicio idologie nu-i vor putea acorda, conditiona sau facilita viata eterna PENTRU CA ESTE DEJA ETERN! fiecare poarta in sinele sau eternitatea… deci nu poate fi conditionat.

    intr-o zi , cind ai timp, putem sa vorbim despre pacatul originar si cum a ajuns dogma sa transforme in pacat VIATA!

  2. Vasile Banescu este un vorbete talentat. Rasuceste iscusit vorbele dar nu isi poate ascunde rautatea, rautatea e vizibila cum este si talentul sau de a mesteri cuvintele…In fine, la fel ca Vechiul Testament scris de Evrei, Noul Testament este compus din povesti scrise de minimum 4 Evrei….E vorbs de Opere literare, nu e nimic scris de Dumnezeu sau dictat de Dumnezeu….Cine vrea sa creada povestile e treaba lui, problema este ca obliga miliarde de oameni sa creada….Pe scurt, nu exista nicio dovada istorica despre existenta unui Isus biblic in epoca respectiva, deci Isus nu a intrat in nici un fel de Ierusalim…. Biblia nu poate fi luata ca dovada de omul rational. Vasile Banescu ar fi corect daca si – ar incepe predica cu informatia ca pur si simplu doar citeste din Biblie, din Evanghelii. Fara pretentia ca descrie niste evenimente reale.

  3. Draga Zalmoxis, eu cred ca pana la a co-crea impreuna cu Creatorul ar fi mai bine sa ne vedem fiecare conditia modesta si pacatoasa in care suntem. Oare am creat noi (iara nu Dumnezeu) cele vazute si nevazute? O fi sufletul nemuritor dar chiar nu imi doresc o nemurire vinovata. Hristos sa aibe mila de noi, cred ca asta ar fi mai potrivit. Dar, te rog, sa NU te superi pe mine. Doamne ajuta !

  4. Lectia de tras din intrarea Domnului in Ierusalim, adica Floriile, este ca poporul INSTINCTIV stie cine ii vrea binele si cine nu, de aceea din inima oamenii il intampina astfel. Apoi insa intervine intregul tesut social grefat pe structura naturala, sau mai bine zis nenaturala, si anume esafodajul care schimba omul, scoala in primul rand (invatatii, nu?), apoi ierarhii, puterea, chiar structurile religioase. Acelasi popor care, iata, din instinct isi intampina Imparatul, peste nici cateva zile avea sa se uite in gura carturarilor si sa rataceasca amarnic..
    Ar mai fi de notat ca aici este si slabiciunea fundamentala a sistemului numit democratie, adica puterea poporului. Iata ca poporul e manipulabil, deci sistemul are germenii dezastrului in el, rezumat in formula juridica „error communis facit jus”, adica greseala comuna devine lege. Daca ne aruncam toti intr-o fantana, e bine, pentru ca suntem impreuna. „Impreuna vom reusi” este de altfel un slogan standard la alegeri…

  5. Vreau ceva in legatura cu rolul popilor (BOR) in mentinerea sistemului securisto-comunist din Romania,dupa 1989

  6. @Scott

    Cum sa ma supar pe tine? Din contra!
    Desigur sa sintem co-creatori cu fiecare vorba, fiecare gind, fiecare vis. Nu ne-a alungat nimeni de nicaieri (rai), nu ne-a abandonat nimeni, nu ne conditioneaza nimeni. Sintem trimisi pe lume cu liberul arbitru!

    Asata inseamna ca ai constiinta inseamna ca vrei sa faci bine, ca vezi binele si frumusetea chiar si acolo unde ele sint ascunse de rau si uritenie…”O fi sufletul nemuritor dar chiar nu imi doresc o nemurire vinovata”… Diferenta de viziuni si perceptii dintre noi nu este esentiala. Se poate construi pe ceea ce ne uneste.

    Numai bine!

  7. Who the f–k is Banescu asta ,vad ca il baga globalistii in seama de zici ca e unsul lui al de sus.Daca are ceva de spus despre tezele religioase sa scrie o carte,altfel vorba cocoanei aleaia de la PD „ciocul mic ” ca deocamdata preotii sunt la putere.Cred ca fiecare individ -ma rog aproape fiecare- are suficient discernamint sa decida in ce crede si cit crede, nu e nevoie de neica NIMENI,sa vina sa se p–e pe biserici si pe parerile oamenilor.Stai bre acasa , du-te la bar ,socializeaza, poarta haine curcubeu , fi ateu daca vrei ,dar lasa boboru in pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.